Όλα τα τελευταία νέα για τη Μουσική Τεχνολογία και την Ακουστική, κατευθείαν από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών, συγκεντρωμένα σε ένα blog!

Εκπληκτικές δυνατότητες ρυθμίσεων, σε live συνθήκες, από το νέο VoiceLive Touch 2 της ΤC-Helicon


Εκπληκτικές δυνατότητες ρυθμίσεων, σε live συνθήκες, από το νέο Voice Live 2 της ΤC-Helicon

H ΤC-Helicon εξελίσσει το VoiceLive Touch και δίνει στους τραγουδιστές την πρωτόγνωρη δυνατότητα για δημιουργικό έλεγχο της φωνής τους, σε συνθήκες Live. To VoiceLive Touch 2 παρέχει μια πλήρη σειρά, από επαγγελματικής ποιότητας εφέ, για φωνή. Διαθέτει οθόνη αφής, για έλεγχο των ρυθμίσεων, σε πραγματικό χρόνο και έχει έξι κανάλια looper, με ειδικά εφέ.

Τα πλήκτρα αφής, που διαθέτει το Touch 2, επιτρέπουν τον πειραματισμό με εφέ και τονικό χρωματισμό, κατά την διάρκεια του τραγουδιού, χωρίς ανεπιθύμητους θόρυβους. Το slider bar επιτρέπει τη δημιουργία sweep εφέ, περιήγηση στα Presets και ρύθμιση των παραμέτρων. Η μεταπήδηση, μεταξύ των 36 performance functions, γίνεται στιγμιαία στο Touch Matrix και η χρήση των εικονιδίων κάνει το editing πανεύκολο, ενώ η πρόσβαση σε βαθύτερες παραμέτρους είναι διαθέσιμη μόνο όταν χρειάζεται. Τέλος, με την πίεση του πλήκτρου «Ηit», μπορούμε να προσθέσουμε στιγμιαία εφέ πάνω σε κάθε preset.

H λειτουργία looper, που διαθέτει το VoiceLive Touch 2, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε τραγουδιστή να δημιουργήσει ολόκληρες συνθέσεις, μόνο με τη φωνή του. Το Touch 2 παρέχει stereo looping 6 καναλιών, σε όλες τις εισόδους, με εφέ. Έχει μετρονόμο και quantize, για τη δημιουργία τέλειων loops και εφέ, όπως, reverse, filter, slow speed, squeeze και άλλα. Η λειτουργία Genre επιτρέπει τη εύκολη περιήγηση ανάμεσα σε εκατοντάδες presets. Με την επιλογή ενός μουσικού είδους, το VoiceLive Touch 2 εμφανίζει μια λίστα με τα σχετικά εφέ, ενώ, μέσω του VoiceSupport, είναι δυνατό το preset downloading, από μια λίστα που ανανεώνεται κάθε μήνα.



Kurzweil MP15


Η πρόσφατη είσοδος του ΜΡ15, συμπληρώνει την ήδη μεγάλη γκάμα ψηφιακών πιάνων της Kurzweil.

Συγκεκριμένα, το ΜΡ15 διαθέτει 128 νέους ήχους αξεπέραστης ποιότητας για κάθε μουσικό στυλ όπως πιάνα, strings, organs, leas κτλ., καθώς και 60 έτοιμα patterns. Σημαντική είναι η λειτουργία του sequenser, που μας επιτρέπει να κάνουμε εγγραφή των κομματιών μας, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται τέσσερα χέρια στο κλαβιέ. Το interface του πιάνου είναι πολύ εύκολο στη χρήση και βοηθάει στη γρήγορη πρόσβαση, σε όλες τις λειτουργίες του οργάνου, ενώ έχει προστεθεί και μια ευανάγνωστη οθόνη υγρών κρυστάλλων. Μια Aux θύρα μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουμε ένα MP3 player και να παίξουμε, ταυτόχρονα, μαζί με την αγαπημένη μας μουσική. Τέλος, η σχεδίαση της καμπίνας και το εμπλουτισμένο σύστημα των ηχείων, δίνουν στο πιάνο ένα εκπληκτικό ηχητικό αποτέλεσμα, εφάμιλλο του ονόματος της Kurzweil.


KingKorg Synthesizer


To KingΚοrg είναι ένα νέο Synthesizer, που απευθύνεται, τόσο για χρήση studio, όσο και για live performance και είναι βασισμένο στα θρυλικά Z1.MS2000 και RADIAS.

Πρόκειται για ένα VA Synth 61 πλήκτρων, με 24 νότες πολυφωνία, ενσωματωμένο Vocoder και μια μεγάλη συλλογή από presets και μοντελοποιήσεις κλασσικών ήχων Synthesizers. Στην επιφάνεια του KingKorg υπάρχουν, πέρα από τα κλασσικά Knobs λειτουργιών, τρεις ανεξάρτητες οθόνες υγρών κρυστάλλων, οι οποίες αφορούν πληροφορίες κυματομορφών και φίλτρων.

Στον τομέα των εφέ μας δίνονται τρεις μονάδες, που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό ηχητικό αποτέλεσμα. Δεν απουσιάζει, βέβαια και το arpeggiator, καθώς και μια έξοδος, που μας δίνει την δυνατότητα να καθοδηγήσουμε και ένα monotribe! Στο πίσω μέρος του KingKorg υπάρχει, εκτός από τα αναλογικά in/out και μια θύρα USB, που μας επιτρέπει τον έλεγχο του Synthesizer, μέσω ενός υπολογιστή.



Η Royer Labs κέρδισε το Technical GRAMMY® Award του 2013!


H Royer Labs είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, στις 9 Φεβρουαρίου 2013, κέρδισε το διάσημο βραβείο Technical GRAMMY® Award!

Η ανακοίνωση της Grammy:

«Η γραμμή των ribbon μικροφώνων της Royer Labs έχει κάνει μεγάλη αλλαγή στον τρόπο, με τον οποίο οι ηχολήπτες ηχογραφούν μουσική. Η ribbon τεχνολογία της εταιρείας ηχεί πολύ φυσικά και φέρνει έναν πιο ρεαλιστικό, αναλογικό ήχο, όπως και αίσθηση στις ψηφιακές ηχογραφήσεις και την αναπαραγωγή ζωντανού ήχου. Στη δεκαετία του ‘90, η Royer Labs έφερε τα μικρόφωνα ribbon στo mainstream recording.

Παλαιότερες υλοποιήσεις ribbon μικροφώνων είχαν πέσει σε αχρηστία στη δεκαετία του ‘60, λόγω της χαμηλής εξόδου και επειδή ήταν βαριά και εύθραυστα. Η Royer σχεδίασε μια ριζικά διαφορετική γραμμή από ribbon μικρόφωνα, μικρά, ελαφριά, ανθεκτικά και με απίστευτο ήχο, η οποία ήταν επαναστατική και πήγε την τέχνη του recording πολύ μπροστά. Οι καινοτομίες της Royer συνεχίζουν να κερδίζουν τον έπαινο των παραγωγών, των καλλιτεχνών και των μηχανικών».

The Recording Academy

Εκπαιδευτικό βίντεο της Crown: Οι βασικές αρχές των συστημάτων ηχείων High Impedance!