Όλα τα τελευταία νέα για τη Μουσική Τεχνολογία και την Ακουστική, κατευθείαν από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών, συγκεντρωμένα σε ένα blog!

RØDE REPORTER: Nέο Reporting δυναμικό μικρόφωνο από την RØDE


Η RØDE ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση του νέου μικροφώνου «Reporter» για δημοσιογραφική χρήση. 

Το REPORTER, είναι ένα δυναμικό ενσύρματο μικρόφωνο για συνεντεύξεις και παρουσιάσεις με παντοκατευθυντικό πολικό διάγραμμα. Η απόκριση συχνοτήτων είναι ειδικά διαμορφωμένη για ορθή απόδοση τoυ λόγου και διαυγή χροιά, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος θορύβου. Το μικρόφωνο έχει χυτό αλουμινένιο σώμα υψηλής μηχανικής αντοχής και μαύρο ματ χρώμα, για να μη γυαλίζει στο φακό της κάμερας. Ένα ενσωματωμένο και ειδικά διαμορφωμένο πλέγμα πολλαπλών στρώσεων περιβάλλει την κάψα και αντικαθιστά τα παραδοσιακά αφρώδη πρόσθετα καλύμματα. Με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το μικρόφωνο είναι πιο διακριτικό και δεν εμποδίζει τον παρουσιαστή. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται μία ειδική βάση, που προσαρμόζεται πάνω στο μικρόφωνο, για την ένδειξη του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού.


SENNHEISER MOMENTUM - Nέο Hi-end τεχνολογίας ακουστικό με minimal εμφάνιση και σχεδιασμό!


H SENNHEISER ξαναχτυπάει, λοιπόν, με την ευρέως αναγνωρισμένη δυναμική της, με το λανσάρισμα του νέου μαύρου «MOMENTUM Black». Με μια κομψή εμφάνιση, το νέο μαύρο MOMENTUM συνδυάζει την καθαρή σχεδίαση και απόδοση, χωρίς συμβιβασμούς, με την υπογραφή της τελευταίας λέξης της μόδας. Το «ΜΟΜΕΝΤUM Black» είναι η νέα και όμορφη προσθήκη, στο πάνθεον των αστέρων των ακουστικών της Sennheiser. Μετά την κυκλοφορία της επιτυχημένης σειράς MOMENTUM Brown, το ΜΟΜΕΝΤUM Black προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό, στυλ και έναν σχεδιασμό που δεν συμβιβάζεται στον ήχο. 

Τα μαύρα, minimal σχέδια, κυριαρχούν στις τελευταίες συλλογές των κορυφαίων οίκων μόδας. Η εμφάνιση του ακουστικού, αυτή τη φορά, είναι ιδιαίτερη, με κομψά περιγράμματα, που με καθαρότητα τονίζουν διακριτικά τις υφές και τα εκλεκτά υλικά. Αυτός είναι ο κόσμος του «MOMENTUM Black». Η στέκα του ακουστικού είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Δέρμα υψηλής ποιότητος και αισθητικής καλύπτει τα ακουστικά, όπως και τα μεταλλικά μέρη του ακουστικού, δίνοντάς του ένα εκπληκτικό design, με την αντίθεση που προκαλούν οι λεπτές κόκκινες ραφές.

Πέρα, όμως, από την κομψή και minimal εξωτερική τους εμφάνιση, τα «MOMENTUM Black» αρνούνται να συμβιβαστούν στην ποιότητα του ήχου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Sennheiser δανείζεται την τεχνολογία των συγκεκριμένων ακουστικών από τις «High End» σειρές ακουστικών της, για να μπορέσει να εξασφαλίσει καθαρό ήχο με εξαιρετική λεπτομέρεια.

«Ο συνδυασμός μορφής και λειτουργικότητας, είναι το κλειδί της γοητείας του «MOMENTUM». Είναι μία συνταγή που έχει αποδειχθεί επιτυχής από τους κριτικούς και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής και τώρα ήρθε και στη μαύρη έκδοση, με νέα ματιά ,που θα φέρει την εμπειρία του ήχου και στον κόσμο της μόδας», δήλωσε ο Maurice Quarré Διευθυντής Product Lifecycle Management στη Sennheiser Consumer Electronics.

Ο κόσμος τα λατρεύει για το πώς φαίνονται, αλλά και για την αίσθηση που σου δίνουν όταν τα χρησιμοποιείς, αφού διαθέτουν υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά, προσφέροντας απόλυτη άνεση για πολλές ώρες ακρόασης. Άλλες ,έξυπνες πινελιές στο σχεδιασμό τους, είναι τα «σφουγγαράκια» που απομονώνουν τον ακροατή από τους θορυβώδεις ήχους του αστικού περιβάλλοντος. Ακόμα, διαθέτει ένα προαιρετικό καλώδιο με έξυπνο τηλεχειριστήριο και μικρόφωνο, για τη λήψη κλήσεων, αλλά και για να έχετε τον έλεγχο στις Apple συσκευές σας.

Η δυναμική της Sennheiser είναι ο τέλειος σύντροφος στην πόλη!

Εμπειρία ήχου με στυλ!


YAMAHA CD-N500: Ποτέ πριν ένα CD player δεν είχε τόσες δυνατότητες!


Για πρώτη φορά μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, σε απίστευτη ποιότητα, επιλέγοντας ανάμεσα σε CD / MP3 δίσκους, Internet Radio, USB συσκευές αποθήκευσης, Network Streaming (από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή ενός NAS Server) ή Wireless Streaming μέσα από την συσκευή iOS ή Android. Και ο χειρισμός όλων των πηγών γίνεται πιο εύκολος από ποτέ, χάρη στην εφαρμογή NP Controller (διαθέσιμη σε iOS και Android). Με χαρά, ανακοινώνεται η διάθεση του νέου Hi-Fi δικτυακού CD player, ΥΑΜΑΗΑ CD-N500. Εξοπλισμένο με όλες τις ευκολίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, διατηρώντας ταυτόχρονα τα υψηλά κατασκευαστικά standards της YAMAHA. 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι τα ακόλουθα:

  • CD / MP3 player. 
  • Είσοδος USB για σύνδεση με iPhone, iPod, iPad καθώς και συσκευές αποθήκευσης. 
  • Είσοδος Ethernet, για σύνδεση στο τοπικό δίκτυο. 
  • Internet Radio. 
  • Music Streaming, μέσω του τοπικού δικτύου, αναπαράγοντας μουσική από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή από NAS Server. 
  • Πλήρης χειρισμός, μέσω της εφαρμογής NP Controller, που διατίθεται δωρεάν για iOS και Android συσκευές. 
  • Music Streaming, μέσω ασύρματου δικτύου, από την εφαρμογή NP Controller, αναπαράγοντας τη μουσική συλλογή που έχετε αποθηκευμένη στην iOS ή Android συσκευή σας. 
  • Αναπαραγωγή αρχείων FLAC 192KHz / 24bit, αλλά και Apple Loseless files. 
  • Λόγος σήματος προς θόρυβο S / N 110dB. 
  • Δυναμικό εύρος 100dB.
  • Βαρος: 5,25 kg.



Hercules DJ Control AIR Street Edition – Νέο μοντέλο, με ανανεωμένη εμφάνιση

Ανανεωμένη έκδοση του γνωστού DjControl Air, με ελαστικά πράσινα αντιολισθητικά καλύμματα, που προσφέρουν: 

  • Νέα, εντυπωσιακή εμφάνιση, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα DJ Controllers. 
  • Εύκολο χειρισμό, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 
  • Μαλακή και ευχάριστη αίσθηση στα δάχτυλα. 
  • Καλύτερο έλεγχο της συσκευής από τον DJ.


Επίσης, το control Air διαθέτει:

Ελεγκτή DJ 2 πλατό 

  • 2 τροχούς πλοήγησης, με εντοπισμό πίεσης. 
  • Χειριστήρια κατευθύνσεων, με ευαισθησία στην ταχύτητα. 
  • Χειριστήριο ρύθμισης μέσω υπερύθρων: 1 χειριστήριο χωρίς επαφή. 

Τροχοί πλοήγησης, με ευαισθησία στην πίεση

  • Κάντε scratch ασκώντας πίεση πάνω στους τροχούς πλοήγησης, τόσο φυσικά, όσο και με έναν δίσκο βινυλίου.
  • Οι τροχοί πλοήγησης, επίσης, ελέγχουν την αυξομείωση τέμπο και την αναζήτηση, μέσα σε κομμάτια. 

8 χειριστήρια κατευθύνσεων, με ευαισθησία στην ταχύτητα

  • Τα χειριστήρια κατευθύνσεων ελέγχουν τη δειγματοληψία, τους βρόχους και τα εφέ. 
  • Ο εσωτερικός οπίσθιος φωτισμός δείχνει την ενεργοποίηση των χειριστηρίων κατευθύνσεων. 
  • Μπορείτε να ρυθμίσετε τα χειριστήρια κατευθύνσεων ως δυαδικά χειριστήρια On/Off ή ως χειριστήρια προοδευτικής εξέλιξης.